Slideshow CK

 

Silvia Horstink is het gezicht achter Bewust Wel Zijn

Een nadere kennismaking.......
In mijn werk en ook privé (als hoog sensitieve moeder van 2 hooggevoelige kinderen) liep ik aan tegen vraagstukken die kenmerkend bleken voor Hoog Sensitieve Personen (“HSP-ers”). Ik heb zelf ervaren hoe het is om over eigen grenzen heen te gaan door mee te moeten/willen in bestaande structuren. Ik heb me vaak anders en eenzaam gevoeld, zowel in mijn eerdere relatie als op school en in werksituaties. Pas toen ik kon zien dat ik met mijn capaciteiten in de bedoelde omgeving niet floreerde, heb ik het aangedurfd om andere keuzes te maken. Ik heb moeten leren hoe ik het beste in contact treed met anderen zonder mezelf weg te geven, me beter af te schermen tegen invloeden van buitenaf en mijn eigen pad te volgen. Ik heb met vallen en opstaan geleerd om bewuster keuzes te maken,  hoe ik mijn tijd en energie beter verdeel, hoe ik in evenwicht blijf. Ik weet inmiddels welke invloed voeding heeft en let nu beter op wat ik eet en drink. Om gezond te blijven heb ik het nodig om naar mijn lichaam en ziel te luisteren en mijn geest te kunnen temmen. En dat noem ik: bewuster functioneren.

 

Mijn achtergrond

De rode draad in mijn loopbaan is het begeleiden van mensen en processen. De vraagstukken op dat terrein intrigeren en inspireren mij. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring op het snijvlak mens en arbeid. De laatste jaren is dit uitgebreid met ervaring op het terrein van leerling en schoolomgeving.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door zowel oog te hebben voor factoren in de persoon als voor factoren in de (privé-, werk-, school-) omgeving.

Anderen beschrijven mij als empatisch en betrouwbaar, praktisch en inspirerend.

Ik heb de Academie Mens – Arbeid gevolgd, aangevuld met o.m. managementopleidingen, de opleiding tot sensi-therapeut  en verzuimregie/casemanagement.

Bij Justitie en in het onderwijs heb ik onder meer gewerkt als decaan, in het P&O-vak, als adviseur en manager, als verzuimcoach en re-integratieadviseur.

Ik probeer mijn sensitiviteit te combineren met ervaringen in het arbeidsleven. Ik gebruik met veel plezier mijn kennis van organisaties en ervaringen met (zieke) medewerkers en kinderen in mijn behandeling en/of begeleiding.

Wanneer ik in verbinding blijf met mijn authentieke zelf, ervaar ik veel plezier en dankbaarheid bij het behandelen en begeleiden van mensen (en dieren). Vanuit eigen kracht anderen helpen in hun kracht te komen, volgens mij ben ik daarvoor in de wieg gelegd.......

 

  

Kijk voor meer informatie ook eens op: www.linkedin.com/in/silviahorstink.